Preloader

Tote Bags

Tote bag

Tote bag

Tote bag

De HangOn tote bag is niet zomaar een tote bag. Het gaat om een uniek product dat op zeer weinig plaatsen te vinden is. De tote bag is gemaakt van ingezamelde jeansproducten die anders afval zouden zijn. Hierdoor vermindert de verspilling van kledij.

 

Elke zak heeft ook een bijdrage in de sociale economie, dankzij de samenwerking tussen HangOn en Kunnig.

 

De zakken bestaan uit vierkante lappen gesneden uit verschillende jeansproducten van verschillende maten en kleuren. We werken met jeans omdat de productie ervan veel water verbruikt en veel vervuilt. Het is dus zonde dat veel van de producten een korte levensloop hebben, daarom zorgen wij ervoor dat ze hergebruikt worden.

 

Verder is jeans een handige stof om te verwerken, dankzij volgende eigenschappen: jeans is sterk en stevig, verkleurt niet bij wasbeurten en jeans vervormt niet meer achteraf. De litsjes worden gemaakt uit twee naden en een stuk stof per litsje.

Winkel

Door het formulier hieronder in te vullen kan je één of meerdere tote bags bestellen. Een tote bag kost 20 euro en we rekenen 5 euro verzendingskosten.

Na je bestelling krijg je een mail met betalingsinstructies. Na de betaling versturen we binnen de 24u!

Bestel ook jouw tote bag!

 

 

 

Wie zijn we?

Het team bestaat uit vijf gedreven ondernemers uit het Sint-Pieterscollege, die elk hun eigen functie hebben.

 
Brecht
Gedelegeerd Bestuurder
Arne
Administratief Directeur
Jana
Financieel Directeur
Anthe
Commercieel Directeur
Jonas
Technisch Directeur
 

 

 

 

We houden van uitdagingen en zien dit project als een unieke kans, die we zeker en vast grijpen. Buiten het project zelf zijn we ook vrienden van elkaar. Dit zorgt voor een leuke groepssfeer en een aangename werkomstandigheid.

 

Het HangOn team

 

 

 

 

Onze partners

HangOn werkt samen met onderstaande partners:

Vites

Het verzamelen van jeans hebben wij voor een groot stuk aan ViTeS te danken. Zo hebben ze voor ons gezocht naar de ingezamelde jeansproducten afkomstig uit verschillende inzamelpunten van het Spit.

 

Het gaat hier enkel om producten die absoluut niet meer verkocht geraken als kledij door het spit zelf. Deze zijn dan ter beschikking gesteld voor ons om te verwerken tot nieuwe producten namelijk de tote bags.

 

Bij de herwerking van de jeans door ViTeS geleverd streven we naar zo weinig mogelijk afval. (zo veel mogelijk stof wordt gebruikt)

 

 

 

KunnigKunnig is een maatwerkbedrijf gevestigd in Antwerpen. Ze beschikken over een naaiatelier en produceren de HangOn tote bags.